40-годишния криминално проявен Анастас А. от село Момина църква, общ. Средец е задържан от полицията. Причината е, че е установено е, че той е съпричастен към извършени две телефонни измами. Едната от тях е осъществена на 10-ти октомври за времето от 11.45 ч. до 12.30 ч. спрямо 68- годишна жена от Средец по класическата схема “оказване на съдействие на полицията при залавяне на телефонни измамници”. Заблудената потърпевша събрала в найлонова торбичка сумата от 2 200 лв. и златни накити и я оставила извън дома си, като торбичката е взета от 40-годишния мъж.

Втората измама е осъществена на 12-ти октомври спрямо 80-годишна айтозлийка, която събрала в чанта сумата от 5 450 лв. и златни накити, като я оставила до контейнери за смет на айтоската улица “Александър Стамболийски”. Чантата отново е взета от 40-годишния Анастас.

Около 08.00 ч. на 17-ти октомври той дал в залог златни обеци в заложна къща в Средец, за което е изготвен заложен билет. А.А. е задържан за срок от 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от полицейски служители.