На спортен комплекс "Парк Арена ОЗК" стартира най-мащабният плувен турнир за купа "Бриз", който е и квалификация за световното първенство в Китай през декември. Участват 667 състезатели от 9 държави - Великобритания, Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, Египет, Латвия, Молдова и България.

Международният турнир, който се организира за четвърта поредна година от плувен клуб "Бриз" и Българската федерация по плувни спортове, с подкрепата на община Бургас, беше открит от кмета Димитър Николов. Той поздрави всички участници в атрактивната тридневна надпревара, която ще продължи до неделя.

"Пожелавам на гостите приятни емоции в нашия град. Ще се състезавате при отлични условия в "Парк Арена ОЗК", което е предпоставка за високи постижения. Успех на всички", заяви кметът Николов.

Сред официалните гости бяха и заместник-министърът на спорта доцент Стоян Андонов, заместник- ректорът на НСА Николай Изов, световният шампион по плуване в открити води Петър Стойчев, заместник-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и д-р Лорис Мануелян.

Талантливата певица Сантра подгря многобройната публика на плувния комплекс.
Присъствието на двама делегати на ЛЕН /Европейска лига по плуване/и на двама международни съдии са атестат за мащабността и авторитета на четвъртия турнир за купа "Бриз". Състезанието ще бъде закрито официално в неделя в обедните часове.