Консултации, кариерно планиране, прием на документи и стипендии за елитни средни училища ще са част от акцентите на есенното международно изложение „Световно образование“, което ще се проведе на 3 октомври 2018 г. (сряда) от 11 ч. до 18 ч. в "Гранд хотел Приморец" в Бургас. Професионалните консултанти и западни експерти по приема в над 30 водещи учебни заведения ще отговарят лично на въпросите на ученици и родители, свързани с възможностите за образование в чужбина за всички възрастови групи.

Акцентите са съобразени с промените в образователните процеси в чужбина, които наблюдаваме след Brexit и отразяват поведението на западните образователни системи като част от мерките за бърза и адекватна реакция на променящата се глобална среда.

Великобритания, Холандия или Германия – възможности много, избор – един

Фокусът в областта на висшето образование в чужбина ще е насочен към големите възможности и шансове, които академичната 2019-2020 година предоставя на българските кандидати, коментират консултантите на „Интеграл“ – водеща компания за обучение в чужбина и организатор на изложението. Особено важно това изложение ще бъде за учениците от 12 клас, за които е уникалната възможност да започнат образованието си в британски университети след Brexit при равни условия като досегашните. Запазеното държавно финансиране за членове на ЕС и богатото разнообразие от нови и перспективни специалности държи висок интереса към тази най-популярна европейска дестинация за висше образование. За всички кандидати, които желаят да се възползват от тази възможност, на „Световно образование“ ще работи специализиран център за ранно кандидатстване за британски ВУЗ, в който ще се оформят кандидатурите, листите с подходящите университети и ще се дават ценни насоки за успешен прием.

Безплатно подаване на документи за ранно кандидатстване за всички университети в Холандия

ще предоставя специализираната холандска секция. През последните години Страната на лалетата се превръща в предпочитана дестинация за образование в чужбина за учениците от региона, сочат данни на „Световно образование“. Това е причината в Бургас да пристигнат и представители на водещи холандски университети за лична среща с кандидатите от региона. Очакванията за силен интерес към страната са поради факта, че за втора поредна година холандското правителство намалява таксите за първокурсници с 50%, при което цената на учебната година тук е 1040 евро.

Специализиран център за прием в Германия ще предостави възможностите за кандидатстване и прием в немските академични училища и университетите за приложни науки. Немскоговорящите ученици ще могат да се запознят и с програмите на австрийски университети. Интернационалната палитра се допълва от програми на висши училища от Швейцария, Франция, Дания и Гърция.

Кариерен навигатор – най-новият продукт за личностна оценка на възможностите

Разработен от дългогодишните консултанти на Интеграл специализиран курс „Кариерен навигатор“ е най-новият продукт, който вече привлече вниманието на десетки ученици от 9, 10 и 11 клас. Програмата е разработена на базата на опита при консултиране на българи и обхваща система от тестове, които позволяват на учениците да опознаят истинските си таланти, възможности, умения преди да направят своя избор на специалност.

Като комплексен образователен форум „Световно образование“ обръща особено внимание на децата, които искат да получат

диплома за средно образование по западен стандарт,

а случаите в дългогодишната практика на кариерните консултанти за отлична реализация са факт.

Изложението разширява обхвата на участниците като ще представи в Бургас и програмите на най-добрите европейски училища, сред които на елитната британска група Duke’s, която обединява най-добрите английски колежи. В програмата са включени и други европейски образователни топ дестинации като Италия, Австрия, Германия и Испания, Ирландия, Шотландия и Белгия.

Посетителите ще научат за първите нови предложения за езикови ваканции в чужбина, като за ранни записвания ще ползват отстъпка от 5%.

Подробности за програмата, участниците и предварителна регистрация може да откриете на www.world-education.eu.