Бургас ще бъде домакин на първия си бегачески фестивал в началото на Европейската седмица на мобилността/European Mobility Week.

Състезанието ще премине под мотото ”Бургас рън”. Ще комбинира спорта със своеобразна туристическа обиколка, разкриваща пред участниците някои от най-популярните и красиви забележителности в града - Морската гара, Морското казино, Летния театър, Пантеона и други.

За ден бургазлии и гостите на града ще имат възможността да оставят настрана моторните средства и да се насладят на бургаската атмосфера в последните летни дни. Фестивалът ще се състои на 16 септември следобяд. Желаещите да се включат трябва да се запишат до 12-и септември в една от трите категории:

- 1.5 км бягане за деца /5-13/

- 1.5. бягане с бебешки колички
- 5/10 км бягане

Гостите на феста ще имат възможността да се насладят на спортни демонстрации, цветно парти с приятна музика, да изпробват алтернативни методи за придвижване, както и да посетят шатрите на различните изложители. Ще има и специална зона, обособена за тестдрайв на различни алтернативни превозни средства. Очакват ви много забавления и весело настроение!

ПРОГРАМА:
13:00 - Начало с Dj Ivo Happy
14:30 - 15:45 - Получаване на стартови номера
16:00 - Старт бягане 1.5 км
16:30 - Старт Бягане 5/10 км
19:00 - Томбола + концерт