Повече от 20 представители, професори и завършващи студенти от Казахския национален университет „Ал Фараби”, Държавния университет в Павлодар, Казахско-турския университет „Демирел” и Алматинския бизнес университет се включиха в 10-дневен семинар в Поморие. Темата на форума бе: Практическа работа с деца и възрастни със специални образователни потребности /СОП/. Той се проведе под ръководството на професора по клинична психология към СУ „Св. Климент Охридски” Ваня Матанова

В рамките на обучението участниците във форума обменяха идеи и добри практики в предоставянето на социални услуги за лица и групи със специални потребности, в резултат на което се създадоха нагласи за оптимизиране на социалните политики в тази област. Чуждестранните гости бяха посрещнати в сградата на Общината от кмета Иван Алексиев.

Гостите се обучаваха в морския град по инициатива на „Предтечи БГ”. Компанията се занимава с академичния и културен обмен с Република Казахстан, като работи съвместно с редица университети и с Министерство на образованието и науката в България.