Стрелецът от Свети Влас Кирил Атанасов току-що влезе в Окръжния съд в Бургас, за да бъде определена мярката му за неотклонение. Досега той беше на свобода, след като бе изписан от болницата като мирен гражданин, без наложена мярка за неотклонение.

Припомняме, че 54-годишният Кирил Атанасов на 8 май т.г. простреля с газов пистолет бившата си приятелка Лили, а след това насочи оръжието към себе си, дръпна спусъка и оцеля. Преди две седмици държавното обвинение настоя Кирил за бъде задържан под стража. В закрито заседание обаче Окръжният съд отхвърли искането. Последва протест на прокуратурата и втората инстанция – Апелативният съд, върна делото за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд, който обаче да се произнесе публично по делото.

След стрелбата Кирил бе в бургаската болница, но вече е изписан и е в добро състояние. ”Съгласно разпоредбите на НПК внесеното искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство се разглежда от първоинстанционният съд еднолично и незабавно в открито съдебно заседание с участието на прокурора, обвиняемия и неговия защитник. Съдът трябва да се произнесе по искането на прокурора с определение, което се обявява на страните в съдебното заседание и се изпълнява незабавно. В текста е уредена възможност, когато е необходимо съдебното заседание или отделни съдебни действия да се провеждат извън помещението на съда“, се посочва в определението на Апелативен съд- Бургас.

Днес предстои Окръжният съд да се произнесе по мярката му за неотклонение.