Луд скок са отбелязали цените и на боите за яйца, сигнализираха възмутени читатели на БургасИНФО. Докато друга година можеха да се купят за 50 стотинки, сега са внесени чешки, немски и дори китайски. Най-евтиното пакетчее 80 стотинки, но от тези, които само леко променят цвета на яйцата. Наситените са по 50 стотинки за един цвят. Появиха се и специални моливи за рисуване, а за да се обзаведете с кристален блясък или перлен оттенък, са нужни 3 или 4 лева.
Преди години се подаваха големи стикери, които обвиват цялото яйце - по 12 на брой за левче, а сега пак са левче, само че три броя.
За пръв път на пазара се появява и имитация на украса пит "Фаберже", но цената е близо 6 лева, а инструкциите толкова неясни, че никой не смее да си купи. Ваденките са по два лева, а качестното им е такова, че трудно могат да се откъснат от картона. Този път липсват традиционните християнски символи - кръст, гълъби, ангелчета и фролални мотиви, а са заменени от цветенца и животни.
Масово се продават картинки на зайци, шоколадови зайци и се налага католическия обичай за Великден, а православният е неглижиран тази година, оплакват се домакини.