Един човек от малкото селце Зарица спечели с добротата си хиляди сърца през изминалото денонощие. Сафет Халид спаси от замръзване 4 щъркела, като ги прибра в дома си. „Тази нощ спасихме живота на четири щъркела, които бяха сковани от студ. Навън са ниски температури и поледица. Приютил съм ги на топло, дано съм направил добро“, написа снощи Сафет Халид в личния си профил в социалните мрежи. Това буквално предизвика вълна от топли коментари. „Благодирам Ви. Значи все още има добри хора“, коментираха стотици потребители. По-късно Сафет обяви, че птиците вече са по-добре и са готови за закуска с риба.

„Този човек е закърмен с добрина. На него сме разчитали винаги, той помага за снегопочистване, за превозване на болни, за погребения. Винаги е готов да помага на хората“, каза кметът на село Зарица Феджри Билял пред БургасИНФО. Селото се намира вв община Главиница, до скоро малцина бяха чували за него, но само за една нощ стана известно в цяла България.
Тази сутрин към групичката спасени щъркели е добавен още един, намерен в полето. „Момчетата продължават да търсят. Тук е много студено и вали сняг“, каза кметът. В селото за възхитени от Сафет Халид. Мъжът има техника, занимава се със земеделие и известен с любовта си към животните. Помагал е на много хора. „Преди години беше приютил при себе си едно момче – Стоян, от Помощо училище. Хранеше го, даде му работа, научи го на много неща. Просто е символ на доброто“, каза още кметът пред БургасИНФО.