Купонджия, прибиращ се от дискотека от Царево към Созопол, подива на главния път, след като колата, в която е пътувал, е била спряна за проверка. Заради буйния екшън той отнесе 1000 глоба. За случая стана ясно от мотивите на решението на Царевския районен съд отпреди броени дни. Случаят е показателен за случващото се по пътищата.

Компанията на буйния пътник се придвижвала с два автомобила - „Сеат“ и „Ауди“. Те били спрени от патрулиращите полицаи на разклона за селищно образувание „Узунджата“. Докато служителите на реда проверявали шофьорите на двете коли, край тях минал джип, чийто водач извикал, че водачите на Сеата и Аудито не спазват правилата за движение. Тогава от Аудито излязъл буйния пътник и започнал да крещи: „Що не спирате богатите, а спирате нас бедните, нещастници, боклуци, ще ви ... майката, корумпирани сте всичките… ”

Полицаите няколко пъти му направили забележка да се укроти, но той продължил с агресията. Излязъл на пътното платно и създал опасност за движението. Наложило се да бъде задържан. Единият от служители извадил белезници и тръгнал към мъжа, но той се скрил в колата и се опитал да се затвори и заключи в купето. Полицаят успял да хване навреме вратата и понечил да хване пътника за ръцете и да го изкара от колата. Той обаче оказал упорита съпротива като се дърпал. Униформеният все пак го извел навън, където агресивния мъж продължил да се съпротвлява- ударил с ръка в лицето в областта на долната устна единия полицай и ритнал с крак в лявото коляно другия, който паднал на земята. Накрая двамата служители на реда с общи усиля успели да поставят белезници на мъжа и да го вкарат в патрулния автомобил. Там той започнал да рита отвътре вратата на автомобила и бил откаран в РУП-Приморско.