Останки от бившия отрезвител на Бургас са в историята, след като огромен пожар погълна изоставените постройки. В част от тях навремето се помещаваше Санаторно-курортен комплекс "Бургаски минерални бани". В близост до горящите постройки се намира представителството на организацията "Диабетни грижи", която е в изцяло реновираната и запазена част на някогашния отрезвител.

Пламъците събраха над 300 бургазлии от съседните сгради, които наблюдават как 15 огнеборци с четири противопожарни автомобили изсипват тонове вода, за да потушат стихията. Една от пожарните е на входа на Комплексния онкологичен център, като за пациентите няма опасност. Другите два автомобила са от страната на улица „Иван Богоров”, а четвъртата зарежда вода от страната на наказателния паркинг, предава репортер на БургасИНФО, който е на място.

„Бензиностанцията е близост е обезопасена. Няма място за паника, но огънят се разгаря, заради изоставени вещи в сградите. За щастие няма вятър, който допълнително би затруднил огнеборците”, съобщават от полицията.

Хората от блока на улица „Иван Богоров” са навън и се притесняват искра да не възпламени изолационните материали, защото в момента сградата се санира. Пожарникарите обаче са на щрек до там да не се стига.