Известният в криминалните среди 33-годишен Стойчо Мирчев-Барона е задържан при акция в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“ за притежание на наркотици.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 02.10.2017 г. в Бургас, без надлежно разрешително, в обитаваното от него жилище, находящо се в ж.к. „Братя Миладинови“, държал марихуана и метамфетамин на обща стойност 409 лв.- престъпление по чл.354а, ал.3. т.1, предл. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

За това престъпление се предвижда наказание в размер от 1г. до 6г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ от 2000 до 10 000 лв.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Стойчо Мирчев е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие. Той се мотивира с факта, че 33-годишният мъж е многократно осъждан за притежание на наркотици и кражби, а в момента на задържането му е бил в прекъсване на наказанието, което е търпял в затвора в Нова Загора.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд –Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.