Апелативната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 17-годишния Атанас Георгиев, който преби с дървен кол учител по английски в Селскостопанската гимназия в Садово.

Обвинението е за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда. Ученикът е задържан за 72 часа. Възможно е марката му да бъде променена на най-тежката – постоянен арест.

Разследването е установило, че именно той е извършил бруталното нападение. Другите двама ученици, присъствали на побоя, са освободени и привлечени като свидетели.

Единият от тях разказа тази сутрин в ефира на Нова телевизия, че учителят се държал лошо с някои ученици като обиждал по различни начини включително и за това, че са роми. По думите на друг ученик от училището учителят се държал нормално само с момичетата, а грубо - с момчетата.

Директорът на училището разказа, че нападнатият учител е в болнични, но смята да се върне на работа, когато се възстанови.

С учениците, които са в класовете на децата, участвали в инцидента, ще работят психолози и служители от педагогическа стая, за да говорят за агресията.

На извънреден педагогически съвет пък ще се вземе решение с какво участвалите в инцидента трима ученици да бъдат наказани.