Руенското село Зайчар е в шок, тъй като очаква тялото на мъртвата Мейрем Муса Хюсеин на 50 години. Тялото й трябва да бъде транспортирано от Франция до Варна, а после и в селото, след като трупът й бил открит край Париж. Смъртта й е мистериозна, като по неофициална информация е била прободена с нож и захвърлена край пътя, докато се прибирала от работа.

Погребението на жената ще се състои утре в селото, съобщи Gramofona.com.

BurgasINFO научи от местни жители цялата история за пребиваването на Мейрем във Франция. Жената заминала преди повече от 10 години на гурбет, имала три деца, като единият й син живеел в Зайчар, а останалите били извън България. Мъжът й работил, като пастир тук, другият син бил в Германия, а дъщеря й живеела в Турция със съпруга си. След като заминала на работа в чужбина, Мейрем пращала редовно пари, така че синът й издигнал триетажна къща. Няколко дни семейството нямало никаква вест за нея и започнали да търсят информация от различни институции. Така се свързали и с посолството във Франция, откъдето разбрали за смъртта й. От там ще осъществят и подкрепа за транспортиране на тялото в Зайчар.

Трагедията за семейството е още по- голяма, тъй като точно в деня, когато синовете й са във Франция, за да приберат трупа на Мейрем, е починала и нейната майка. Днес е било погребението на жената в руенското село Планиница.

„Всички сме в шок, очакваме да разберем цялата истина за смъртта на Мейрем и да я погребем тук. Вече теренът за гроба й е отреден, надяваме се да няма проблеми с транспортирането”, коментираха пред BurgasINFO жители на село Зайчар.