Шофьорът Красимир от фирма „Омега 3“ предизвика шок у родители и ученици тази сутрин, когато трябваше да закара децата от училище СУ „Йордан Йовков” на екскурзия до Варна, но според очевидци се е явил на работа пиян. Разтревожени родители публикуваха в социалните мрежи впечатления от изпращането на децата си тази сутрин.

"Нашият шофьор се оказва, че е пил и мирише на алкохол.Добре, че един татко от другите класове е полицай и му направи силно впечетление, обади се да го проверят с дрегера. Представете си, този шофьор, преди това е ял баничка и пил кисело мляко, е с резултат от пробата 0,2 промила алкохол!!! Той ще кара 30 и повече деца в това състояние.....Това е безобразие и нямам думи да опиша какво би се случило ако той караше децата ни. Извикаха друг шофьор превериха го, слава Богу той беше с 0,0 и тръгна с децата", написа потресен родител, като постът разбуни духовете. Фирмата, която организира ексурзията, е "Виа Орбита".

Служителите от бургаския клон на агенцията, която организира екскурзията също се оказахаа изумени от случая. Репортер на БургасИнфо се свърза с Гергана Пенева от туристическата фирма, която обясни, че „Виа Орбита“ нямат собствен автопарк в Бургас и подбора на шофьорите се прави от наетата от тях транспортна фирма „Омега 3“.

„Работим с тази фирма от 2010 година и до сега не сме имали никакви проблеми, всяка година преподписваме договора. Изключително е неприятно и аз също искам да предприема действия срещу шофьора, но реално се оказва, че няма нарушение, защото проверката е установила 0,18 промила алкохол, а минимално допустимото било 0,5, книжката му е била върната и той е освободен без да му се състави акт. Това, че са го пуснали реално означава, че не е имало нарушение. Аз също съм в шок, защото моето дете също пътува с тази фирма, и аз съм родител. Лошото е, че хората свързват единствено нашето име със създалата се ситуация и обвиняват единствено нас, макар той да не е наш служител. Не съм видяла с очите си създалата се ситуация, защото на мен доректорката ми се обади доста по-късно. Дълги години работя с това училище и до сега не сме имали такъв проблем. Шофьорите по принцип носят персонална отговорност, а документите на шофьорите и автобусите предварително се оставят в училището. Говорила съм с Дончо Динев - управителя на транспортната фирма и той ме увери, че Красимир ще бъде уволнен“, разказа пред БургасИнфо Гергана Пенева.

Самият Дончо Динев затвори телефона на нашият репортер, веднага щом разбра, че го търсят от новинарска медия.

Според разказите на родители шофьорът Красимир е пристигнал сутринта във видимо неадекватно състояние, миришел е на алкохол. Той е пиел айрян, закусвал е с баничка. Поведението е направило впечатление на един от бащите, който е подал сигнал в полицията.

Заради забавянето сутринта Гергана Пенева обмисля с директорката на СУ „Йордан Йовков” да компенсират децата за Деня на детето.