Изоставен Ромео отива за една година в затвора, след като не сдържа нервите си и от яд разби родната къща на бившата си жена в созополското село Зидарово и отмъкна телевизора й. Той задигнал LSD-то пред очите на съседите и го натоварил на такси, а после го продал.

Бургазлията бил гневен, защото пет години живял с любимата си жена на семейни начала и двамата имали две деца. Тя обаче го изоставила и заедно с децата се преместила в родния си дом в Зидарово. Зарязаният мъж обаче често посещавал дома й в нетрезво състояние и вдигала скандали, като настоявал или любимата му да се върне да живее при него, или да му даде децата. За да избегне конфликти, жената заедно с майка си и децата се преместила да живее в Созопол при свои роднини, а къщата на село останала необитаема, но здраво затворена.

Една вечер гневният мъж отново решил да посети дома на жената, но никой не му отворил.

Липсата на хора вътре го ядосало и той ритал с крак входната врата, докато счупил част от пластмасовите плоскости, от които била изградена. През зейналия отвор той влязъл в жилището и оттам взел 1 брой LCD телевизор марка „LG“. След това го изнесъл от къщата, натоварил го в тексиметров автомобил и напуснал селото пред очите на съседите.

Крадливият Ромео после предал техниката на друг мъж, на който дължал пари за дърва, които получил за огрев.

Заради екшъна, в който сам се е забъркал, той отива в затвора, тъй като преди това е бил осъждан условно. Ефективното наказание той ще изтърпява при първоначален общ режим.