Млад бизнесмен реши да отдадe напълно безплатно автобуси за безопасно и спокойно пътуване на абитуриенти от Бургас, научи БургасИнфо. Алтернативният транспорт ще откара цял випуск празнуващи ученици до хотела им в курортен комплекс "Слънчев бряг" за тържеството, а в уречен час на следващия ден ще ги извози обратно в Бургас. Инициативата е на Димитър Костадинов, който се занимава с пътнически превози, собственик на фирма „ДС Травел“.

„Идеята се роди спонтанно. Реших да предоставим 2 автобуса на бургаски абитуриенти, защото всяка година по баловете стават много инциденти на пътя, трафикът е голям, има задръствания. А така - с тези два рейса, всеки от които има 53 места, реално могат да се ползват от 3-4 паралелки в зависимост от това колко ученици има в класа, дори абитуриентите от целия випуск заедно да отидат да бала си. Това е нашата цел, да облекчим трафика. Предоставяме автобусите напълно безплатно. Още не сме избрали на кое училище ще предоставим автобусите, нека който има желание да се свърже с нас. Някой от учениците държат на показност, но аз мисля, че вече е достатъчна тази показност и излишно изразходване на средства. Нека има по-малко дрогирани и пияни шофьори с предпоставка за инциденти. Професионалните шофьори на фирмата ще се погрижат за безопасното и спокойно пътуване на абитуриентите", казаха инициаторите от фирмата.

Тази година стана модерно хората да предлагат автомобилите си на бедни студенти, истински хит в социалните мрежи е собственици да публикуват снимки на возилата. "Има нуждаещи се хора, които не могат да си позволят превоз, но ако абитуриентът е беден, то той няма да може да си позволи костюм, а превозването до там ще му е последна грижа“, смята Диан Костадинов, брат на Димитър.