Социалната мрежа Фейсбук е станала такава основна част от ежедневието на милиарди по света, че дори най-малкият проблем с работата на сайта предизвика вълна от реакции. Така стана и днес – навръх петък, 13-ти.

Потребители от различни страни по света съобщават за различни проблеми с ползването на Фейсбук. Най-често срещаният е свързан със страниците. Потребители обясняват, че не могат да отворят както страниците, на които са администратори, така и чужди такива.

Друг проблем е свързан с отварянето на Newsfeed-а и личните профили на потребителите. И в двата случая се вижда само горната част на страницата (Header), докато останалото съдържание не се зарежда. При опресняване на страницата проблемът се оправя при някои потребители, при други не.

Над 5500 души са подали сигнали в сайта DownDetector за проблеми със социалната мрежа. Те са от различни страни – Щатите, Хърватска, Гърция и др. Български потребители също са засегнати. Най-много са сигналите именно от САЩ и Европа.

Проверка показа, че проблемът изглежда не засяга мобилната версия на Фейсбук, а само desktop потребителите. Страниците се отварят нормално на смартфони, както в масово използвания Facebook App, така и в приложението Pages Manager.