Снегът отвори ниша за нов бинес в Бургас, като извади навън мургави чистачи с лопати. Те обикалят офиси и входове на жилищни сгради и настойчиво предлагат услугите си. Първоначалната им оферта е около 20 лева, но след пазарлък я смъкват на 10 лева. Ако собственикът се съгласи на първоначално поисканата сума – получава бонус – почистване на автомобила.

„Хайде, ще ви изчистя като най-добрия снегорин. Няма друг в Бургас, който да действа толкова ефективно“, старателно уверяваше днес мургав чистач един от собствениците на офис в центъра на Бургас. Закръглена ромка пък демонстрираше завидна пъргавина с лопатата, за да покаже уменията си пред жител на кооперация.

Снегът постави на изпитание опита на бургазлии да вървят по заснежени участъци. Съвестни жители на блокове вече се организираха и почистиха пред входовете си, защото стълбите са най-големият капан. Много търговски обекти пък пропускат факта, че стъпването върху плочките на магазините им се превръщат в пързалка за клиентите, които идват със сняг по обувките и буквално могат да полетят по очи на пода.