Магистрала „Тракия“ е затворена за всички автобомили в участъка от Зимница до Бургас, съобщи зам. областният управител Владимир Крумов. До скоро по нея можеха да се движат автомобили до 12 тона, но поради силния вятър вече е забранено движението на всички коли. Ограничение за автомобили до 12 тона има по пътя Петолъчката-Карнобат-Айтос-Бургас. „Обстановката се влошава, може да се стигне до затварянето и на други пътища“, каза още Крумов.

От Община Поморие посочиха, че поради ситен снеговалеж и силен североизточен вятър в проблемните участъци от общинската пътна мрежа започнаха да се образуват нови навявания и преспи.

„Молим гражданите да не пътуват, ако не е наложително. В случай, че предприемат пътувания, нека водачите шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не се изпреварват в проблемните участъци“, призоват от общинската администрация. Проблемни участъци са:

Път Поморие-с. Каменар – в отсечката между с. Каменар и разклон Каблешково;

Път с. Медово-с. Бата-с. Страцин – има участъци с навявания;

Път с. Порой- с. Гълъбец-с. Горица – има заледени участъци с навявания, пътят е опесъчен;

Затруднено е движението по пътя към селата Белодол и Косовец, поради участъците със снежни преспи и навявания;

Път с.Медово-Каблешково е затворен за движение, поради аварирал ТИР. Минава се по заобиколен маршрут през с. Тънково;

Пътят за с. Козичино е затворен за движение, поради снегонавявания и нулева видимост.

Кметът на Царево Георги Лапчев съобщи, че пътят за Резово е пробит. „Може да се приминава с автомобил, който е добре оборудван за зимни условия. При нас температурата е 2 градуса, вятърът топи снега. В Ахтопол имаше проблем с тока, но екипите работят“, добави градоначалникът.