Любовта стопи преспите между айтоските Карагеоргиево и Тополица

img

Снежната стихия на попречи на влюбените Фатмегюл и Исмаил да се сгодят, специално за тях машини пробиха пътя към селото

Любовта на двама влюбени от айтоското село Карагеоргиево проби преспите и отвори пътя към населеното място. Снежната стихия не попречи на младите Фатмегюл Нури и Исмаил Гюсел да се врекат в обич и да отпразнуват своя годеж, въпреки че достъпът до Карагеоргиево е бил прекъснат. Личният им празник пък стопли местните жители, въпреки минусовите температури. Историята на двамата показва, че докато вниманието по време на зима е насочено към основните пътища и големите градове, в селата също кипи живот, макар че повечето от тях са затрупани с преспи, дълбоки повече от 2 метра.

„Годежът им трябваше да се състои в неделя, чакахме хора от съседното село Тополица, а път нямаше. Веднага се обадихме в Айтос и Радостин Ташев – Дънака, се отзова веднага. Не искахме да помрачим настроението на влюбените. Пътят беше отворен и хубавият им повод беше отбелязан както трябва“, казаха с ентусиазъм местни жители пред БургасИНФО. Машините работят по всеки сигнал, където хората имат нужда от достъп. „Нашата история е щастлива и показва, че любовта може да стопи и най-големите преспи“, коментират с усмивка хората в Карагеоргиево.

Все още пътят от селото към Айтос е прекъснат, но местните жители се надяват докато трае зимата да имат радостни поводи, а не тежки случаи, които да налагат спешна намеса.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав