Лидер на организация държал да бъде спасен лично от агенция "Пътна инфраструктура". Той бил спасен, но техниката закъсала и останала на място и сега ще се наложи тя да бъде спасявана. Това съобщи главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на извънреден брифинг на властта заради снежната обстановка и ниските температури, пише „24 часа“.

"До 3,30 часа тази сутрин десетина души бяха принудени да прокопават път в изключително тежки условия, за да стигнат до лидер на една организация, който държеше да бъде спасен лично от АПИ. Стигнахме до него, но спасителната техника закъса и остана там. Сега ще трябва да я извадим", обясни главен комисар Николай Николов, но не посочи кой е бил закъсалият лидер. "Не мога да го назова, той е политик на местно ниво. Но е много грозно в тази ситуация да имаш претенции към спасителите си, защото си някакъв фактор". Това обясни за случая вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„През изминалата нощ имаше по-тежък случай с превозвач на туристическа фирма.Тя си позволи посред нощ, в затворения път Шумен-Разград да навлезе с автобус с 40 японски туристи и заседна в преспите“, посочи регионалният министър и благодари на екипа на АПИ, който е работил по случая и е извадил туристите при много тежки метеорологични условия. Пълна безотговорност на тази фирма. Сезирали сме компетентните органи да бъдат санкционирани, защото това подложи на риск 40 чужди туристи в България и това е недопустимо“, коментира министър Лиляна Павлова. По думите ѝ вторият случай за изминалата нощ е на гражданин, който е имал претенции кой точно да го спасява.