9 журналисти и 68 музиканти от Александровския ансамбъл е имало на борда на самолета на руското министерство на отбраната, който се разби край Сочи. Той изчезна от радарите в 05:40 московско време (04:40 българско време) скоро след излитането си към Сирия. Ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците на самолета. Информацията беше качена на сайта на руското министерство на отбраната. Сред посочените пасажери са още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "Доктор Лиза"

Тяло на загинал при авиокатастрофата със самолета Ту-154 е открито на 6 км от бреговата линия на Сочи, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

На мястото на катастрофата са намерени и документи на журналисти от "Първи канал", пише БТА.

В Сочи е създаден оперативен щаб за издирване на отломки от падналия в морето самолет. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва постоянно за новите детайли около случилото се. Путин е възложил лично на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави държавна комисия по разслеването.

По последни данни на борда е имало общо 92 души- 84 пасажери и осем души екипаж.

Следственият комитет на Русия в момента изземва документация и разпитва лица, подготвяли разбилия се самолет за полета към Сирия.