„Ние не сме донори, а хора със семейства. Искаме да се прибираме у дома невредими!“, заявиха мотористи от клубове от Бургаска област, които днес се събраха до блок 4 в ж.к. „Славейков“, за да почетат загиналите от цялата страна. Сред мъжете с черни кожени дрехи имаше и много дами. „Ние сме по-слабите на пътя, затова много често сме притискани“, смятат мотористите.

Целта на акцията бе да се привлече вниманието върху културата на шофирането, която предполага да не се застрашава живота и здравето на моторджиите.

Любителите на мощните машини смятат, че те са по-уязвими на пътя и останалите водачи на МПС-та трябва да бъдат по-внимателни. Предстои мотошествие в Бургас, след което ще бъде раздаден курбан.

Мероприятието се организира за първа година, като идеята е то да се превърне в традиция през септември. „Да си спомним загиналите и да подкрепим пострадалите. Тази инициатива беше подкрепена от мото сдружения в различни градове. Статистиката става все по-черна. През 2015 година има 494 тежки катастрофи с участие на мотористи. До 31-ви август тази година има 400 пътно-транспортни произшествия с мотористи, като 31 са загинали, а 421 ранени“, обявиха днес бургаските моторджии.