Постоянна мярка „задържане под стража” е била наложена днес на един от съдържателите на известния клуб „Оксижен” в Слънчев бряг – Данаил Петков, съобщи „24 часа“.

На съдебно заседание в Мадрид в края на август магистратите са решила да изпълнят Европейската заповед за арест, издадена от българските власти.

Петков е бил върнат в страната в петък, а в събота е имало извънредно заседание на спецсъда, въпреки почивния ден. Българските магистрати са преценили, че са налице всички предпоставки на Петков да бъде наложена най-тежката мярка. Защитата е изтъкнала, че той е с чисто съдебно минало и към момента на заминаването му в Испания не е бил издирван. Петков и Николай Иванов от няколко години въртят един от най-оборотните нощни клубове в Слънчев бряг. „Оксижен” е на крачка от главната алея в комплекса. Около две седмици след стрелбата в ресторант „4You” ортаците от Добрич се оказаха с обвинение като част организирана престъпна грепа с лидер Божидар Кузманов – Кравата. Николай Иванов бе задържан, но остана зад решетките само 72 часа. След това бе освободен срещу парична гаранция от 10 хил. лв. Преди дни той пусна жалба в полицията, че неизвестен заплашва и следи жена му. Гардовете му дори задържаха мъж и алармираха полицията чрез 112. Мъжът е бил пуснат след подписване на предупредителен протокол. Ако Данаил Петков обжалва мярката "задържане под стража", апелативният специализиран съд ще заседава на 13 септември.