Километрична колона пъпли към Бургас от магистрала „Тракия“ в първия от четирите почивни дни. Задръстването е на входа на морския град откъм София. Използвайки прогнозата за летни температури, мнозина от вътрешността на страната прииждат към Южното Черноморие. „Скъсаха ни се нервите, докато стигнем до кръговото кръстовище на входа на Бургас, задръстването е от Ветрен“, каза шофьори. Полиция регулира движението, като колони автомобили се образуват от всички посоки, както откъм ж.к. „Славейков“, така и откъм „Изгрев“ и откъм центъра на града.

От МВР съобщиха, че са изпратени допълнителни мобилни екипи на "Пътна полиция", които да регулират трафика към Бургас.

ГД „Национална полиция“ призовава водачите да подават сигнали в полицията или на тел. 112 при затруднение на движението по пътищата. Тази информация ще е полезна за по-бърза реакция от страна на пътна полиция и вземане на допълнителни мерки за предотвратяването на образуване на нежелани колони от изчакващи автомобили.

Полицията напомня на водачите да шофират с максимално внимание, съобразена с пътната обстановка скорост и да имат предвид въведените временни сигнализации на пътя.

След успокояването на трафика, ГД „Национална полиция ще засили проверките за скорост, а от 22.00 часа днес до 02 часа на 6 септември е планирана поредна превантивна акция, в която пътните полицаи ще следят и ще проверяват водачите за шофиране след употреба на алкохол или без да притежават свидетелство за правоуправление.