Кметът на италианският град Аматриче заяви, че силното земетресение в централната част на страната тази нощ е предизвикало сериозни разрушения в населения пункт, в който живеят около 2 700 души. По думите на градоначалника Серджио Пироци, под развалините на сградите има затрупани хора, съобщава РИА Новости. Представители на Корпуса на карабинерите заявиха, че най-малко двама души са загинали в Аматриче, пише Блиц. Според "Ла Република" е загинала възрастна двойка в Пескара дел Тронто, малко селце в провинция Асколи Пичено. Други италиански медии съобщават и за трета жертва в селцето Акумоли. По други данни жертвите са около 10.

"Пътищата, които водят към града са блокирани. Половината град изчезна. Хората са под развалининте. Тръгна свлачище. Мостът е разрушен", заяви Пироци в ефира на държавния тв канал RAI.

Мощно земетресение с магнитуд 6,2 разтърси Централна Италия в сряда, близо до град Норча. Силно разтърсване събуди жителите в столицата Рим, на около 170 км. от епицентъра на земетресението, което започна в 3,36 часа местно време.