Очевидци разказаха кошмарни подробности за трагедията, разиграла се на плажа "Нестинарка" вчера, където мъж почина, докато чака линейка, съобщава Нова телевизия. 67-годишният Янко е бил със свои близки в неохраняема зона, когато влязъл в морето, но на плитко. Прилошало му, казал, че му е лошо и го извадили на брега. Човекът си глътнал езика, спасители, които се притекли на помощ, успяли да му го извадят. Мъжът се съвзел, дори поискал да стане. През това време лекарски екип все още на плажа не бил пристигнал, въпреки многобройните обаждания по телефона. Малко след това човекът отново си глътнал езика и хората пак му помогнали, но той посинял и издъхнал. Дошлите със закъснение лекари само констатирали смъртта му.
"Обаждахме се 5 пъти, за да викаме Спешна помощ – казваха ни, че са тръгнали, а никой не идваше", разказва свидетелка от мястото. Линейката се забавила, защото екипите били заети. "Ако бяха дошли за 15 минути, щеше да е жив. Той се мъчи.", разказа съпругата на починалия мъж. Човекът издъхнал в ръцете на сина си. "Последните му думи бяха: Аз си заминавам", каза синът му.
Другият флапиращ момент в случая е, че след това тялото на вече починалия човек останало на плажа 5 часа. Специалната линейка, която обслужва Бургаска област, е една и тя също не може да стигне до мястото навреме.
"Опитваме се да правим всичко възможно, очакванията на хората са високи. Можете да разчитате на Спешна помощ. Другите случаи, които имахме вчера са с хубав край, само този не е", каза заместник-директорът на спешната помощ в Бургас д-р Димитър Желязков .

От Министерството на здравеопазването също направиха проверка по случая. Те са категорични, че в този момент свободен екип не е имало. А по техни данни медиците са се забавили с 43 минути. Това обаче е времето от момента, в който сигналът е регистриран в системата - а именно 20 минути след самото обаждане. Според хората на плажа закъснението е било с повече от 1 час.