Моторджиите в Бургас излизат на протест пред Съдебната палата в Бургас заради изчезналия турски гастарбайтер Фарук Бекташ. Това ще бъде начинът, по който бургазлии ще се включат в националните протести по повод катастрофата, при която Бекташ уби двама рокери, беше пуснат под домашен арест, след което избяга.

Миналата седмица председателят на клуб "Морски братя", Бургас каза за БургасИнфо, че бургаските мото организации ще се събират на специално заседание в неделя, на което ще вземат решение каква да бъде тяхната реакция. Мотоклубовете в морския град Black Sea Hooligans MC, Sea Brothers MCC, Born Free MCC, мото-братство „Хищници“, Sea Horse Independent Burgas, както и стотици Свободни мотоциклетисти ще се присъединят към колегите си от София, които вече втора седмица водят мирни протестни действия срещу безнаказаността в България.
Припомняме, че чашата на търпението на мото-ездачите преля, когато съдия Николова от Софийски окръжен съд пусна под домашен арест турския гастарбайтер Фарук Бекташ, убил при фатална катастрофа семейство мотористи – Бойко и Таня Бойкови на 24.07.2016. В крайна сметка Бекташ, чийто адвокати бяха представили договор за наем с постоянен адрес в България, не се яви на обжалването на мярката и беше укрит, като има информация, че дори е напуснал пределите на страната. Апелативен съд София постанови постоянна мярка „Задържане под стража“, което обаче се оказа „след дъжд качулка“.
Така неадекватното решение на съдия Николова вбеси мотористите, които настояват турският гастарбайтер да бъде издирен, задържан и да понесе най-строга отговорност, а мирните протести ще продължат, докато това не стане факт.
„Много по-добре е да подкрепим мирните протести, отколкото да си стоим по къщите, да търпим и да не правим нищо. Никой от нас не е застрахован: това, което се случи със семейство Бойкови, би могло да се случи на всеки един от нас. За пореден път ще покажем, че мото-обществото е задружно и ние не сме само някакви хора с мотори. Крайно време е да започнат да ни възприемат както всеки един участник в движението, да сме равнопоставени, а не да се счита, че на всяка цена всеки един от нас е идиот”. – каза пред Riders.Live президентът на мотоклуб Black Sea Hooligans MC – Бургас Таньо Танев.
Мирният протест на мотористите в Бургас ще се състои в сряда (10.08.2016 г.) от 19.00 часа пред Съдебната палата (бившия Бургаски Свободен университет), откъм ул. Васил Левски. До момента потвърждение за присъединяване към протеста на мотористите от София са дали Казанлък, Петрич, Велико Търново и други.