Крива съседка побърка Китен заради сутрешната гимнастика на лагерници. Жената била бясна, че руските деца ставали рано и излизали пред лагера „Ямал“, където правели упражнения на пусната музика. Бодрите им гласове и песента „Доброе утро“ я изкарвали от равновесие и опъвали нервите й, защото й пречели да спи всеки ден в 8,15 часа. „Направо се побърка, крещи им, че ще ги убие, не е на себе си. Постоянно пише жалби“, казаха пред БургасИНФО местни жители. Съседката заляла със сигнали институциите, оплаквала се както в кметството, така и дори в министерството заради гимнастиката на младежите.

„Децата не нарушават наредбата за обществвения ред, нощната тишина е до 7 часа сутринта“, коментира кметът на Китен Катя Вълчева, която се опитва да успокои страстите.

Абсурдната ситуация е една от многото в курортните селища, при които се стига до дребнави конфликти между съседи и туристи, търсещи различни усещания по време на своята ваканция. Едните търсят спокойствие и тишина, а другите весели и незабравими емоции.