След като фенове на футболния отбор „Цървена звезда“ минаха като тайфун през Слънчев бряг, двама сърби са с повдигнати обвинения за побой над турист и полицай.

Районна прокуратура-Несебър привлече към наказателна отговорност Урош Й. на 31 г. – гражданин на Сърбия, затова, че на 26 юли. около 07.00 ч., Слънчев бряг, в близост до хотел „Вайълет гардън“ по хулигански подбуди, причинил на мъж от Пловдив лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І от НК. На същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на друг турист от Смолян лека телесна повреда.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 3 г.

Към наказателна отговорност е привлечен и Неманя С. на 30 г. – гражданин на Сърбия, затова, че във вторник, в близост до дискотека „Викинг“ причинил полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана - престъпление по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК. В същия ден той причинил лека телесна повреда и на бургазлия чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил теменна, косо разположена рана.

За умишленото престъпление по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 5 г.

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура Несебър е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 ч., с оглед осигуряване на явяването им пред Районен съд Несебър за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По делото продължават активните процесуално-следствени действия, изразяващи се в разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива и други, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.