Пожарникари отвориха шахта на канализацията, за да спасят малко котенце, което мяучело за помощ. На отчаяните му писъци откликнала доброволка от Сдружение „Милосърдни сърца”, която веднага позвънила на телефон 112. Диспечерката я свързала с Пожарна безопаснитс и след минути екипът вече бил на място.

„Досега сме гледали как екипи на Пожарната свалят котки от дърветата или се пъхат на труднодостъпни места само по американсите филми”, коментираха бургазлии.

От „Милосърдни сърца” споделят, че след упорита работа пожарникарите са успели да разбият шахтата и да спасят котенцето.

„Искрени благодарности към момчета. Те за пореден път спасиха живот, та било то и котешки. Изключително сме радостни, че имаме подобен екип в град Бургас и се надяваме и занапред съвместната работа да има подобен щастлив край”, заявяват от сдружението, което помага на бездомните животни в града.
Котенцето, което вече носи името Ема, е заведено на лекар веднага. То е на около 2 месеца, напълно здраво е и си търси осиновители. Ако има бургазлии, които искат да приемат в дома си един малък сървайвър, могат да се свържат със Сдружение „Милосърдни сърца”.