Проверка за работно време, трудови договори и условия на труд се проведе по заведения в Морската градина в Бургас, начело с министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. Акцията започна от бистро „Гролш“ и продължи към „Рома“ и премина в присъствието на журналисти. В тези две заведения по това време на деня не бяха открити нередности.
Министър Русинова попита персонала дали се спазва работното време. „Аз съм работил на много места, но тук съм най-доволен“, похвали се сервитьор от "Рома".

Другите въпроси, които зададе министър Русинова, бяха дали хората получават редовно възнагражденията си, колко работят, дали имат трудови договори. От отговорите стана ясно, че всичко в двата ресторанта е изрядно, с изключение на това, че министерската делегация се натъкна на полупразни маси.

От началото на годината са съставени актове за над 47 млн. лева, като от тях са изплатени над 20 млн. лева. По морето са извършени над 300 проверки от началото на сезона, като 30% от сигналите за нарушения са подадени от работници, съобщи пред журналисти министър Русинова.