Зрелищните арести на Божидар Кузманов и още шестима от неговите хора са заради стрелбата в Слънчев бряг и заради други престъпления, свързани с него – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици. МВР издирва още 4-ма души.

Божидар Кузманов-Кравата и неговите приближени бяха арестувани днес изнендващо след следствен експеримент в ресторант „4 YOU”. След зрелищното им задържане от прокуратурата официално съобщиха:

Разследването на престъплението, извършено на 08.06.2016 г. в курортен комплекс „Слънчев бряг“, както и на други престъпления, свързани с него – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици, е поето от Специализираната прокуратура. Днес, 28.06.2016 г. под ръководството на Специализираната прокуратура се извършват интензивни процесуално следствени действия. Работи се съвместно с ГДБОП – МВР и ОД на МВР – Бургас. По реда на ЗМВР са задържани 7 лица. Четири лица се издирват от МВР.

На място в гр.Бургас прокурори от Специализираната прокуратура преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица.

Повече информация ще бъде предоставена утре от Специализираната прокуратура.