Как с пура в дясната ръка Димитър Желязков ще извади пистолет? Той е бил с тениска, бронежилетка и шапка. Това попита апелативният прокурор Кремена Стефанова в залата на съда днес, където се гледа мярката за неотклонение срещу Радослав Димитров и Георги Иванчев, обвинение в стрелбата срещу Очите в ресторант „4 YOU” в Слънчев бряг.

Според обвинението първо е стрелял Иванчев, а Димитър Желязков е вдигнал ръка, за да се предпази. Мартин Колев го е извел навън, за да намерят такси. Там Радослав Димитров е стрелял три пъти по Желязков. Стреляно е с пистолет "Макаров" със заличени номера, ДНК по дръжката на пистолета съвпада с това на Иванчев. Откритото ДНК по пънителя от Николай Маринов, популярен с прякора Магарето, е получено, след като са го били с пистолет по главата.

„Не може да се говори за неизбежна отбрана, няма доказателства, че Очите или друг от хората му са ударили някого от обкръжението на Кузманов“, смята прокурора по делото срещу Иванчев и Димитров. Всички от близките на Божидар Кузманов са избягали от мястото, с изключение на Тодор Славов, който пък е обвинен в убийството на гарда на Очите – Александър Алексиев.

Според Стефанова поведението на хората на Желязков не е противозаконно действие или престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Влизането в заведението, проведения кратък разговор не били нарушили правата на обвиняемите, нямало налице нападение.