Георги Иванчев и Радослав Димитров, които са обвинени за стрелбата срещу Митьо Очите, остават в ареста. Това реши състав на Окръжен съд – Бургас. Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в тридневен срок.

По време на заседанието, двамата задържани заявиха, че искат да бъдат пуснати под домашен арест, защото се чувстват застрашени.

В залата, тежките белезници бяха свалени от ръцете им по разпореждане на съдия Георги Пепеляшев. Докато Димитров застина в поза „мирно”, Иванчев постоянно променяше разположението на ръцете си, а от краката му се носеше звън на желязо.

„Подзащитните ни са въдворени в затвор, където има над 600 опасни и осъдени лица”, казаха адвокатите на обвиняемите.

„От горните килии се чуват заплахи какво ще ни се случи”, заяви Иванчев пред съдия Георги Пепеляшев. Попитан дали иска да добави нещо, той промълви, че златната му гривна е изчезнала. Според държавното обвинение, ДНК експертизата доказва, че пистолетът „Макаров”, с който е бил прострелян Желязков, е бил в ръцете на Иванчев. Обвиняемият нямаше как да получи по-лека мярка, защото през 2014 г. е бил осъден на три години условно и сегашното престъпление попада в изпитателния срок.

По-обстоятелствен пред Темида бе Радослав Димитров.

„До момента съм изкарвал прехраната си с честен труд. Не съм замесен по обвинението, имам чисто съдебно минало, не съм се укривал и съдействах на полицията”, каза той.

Според прокурора, доказателствата сочат, че след изстрелите, произведени от Иванчев, Димитров е стрелял три пъти в гърба на Митьо Очите.

По време на заседанието адвокатите на Иванчев и Димитров разкриха детайли от това как е изглеждал Димитър Желязков – Очите преди да влезе в заведението, където бе прострелян.

„Към ресторанта са се насочили 30 лица, предвождани от мъж с шорти, бронежилетка и пура в устата”, каза един от адвокатите. Описанието на предвожданата „свита”, влязла в ресторанта, бе опит да се промени квалификацията на обвинението и да бъде отсъдена по-лека мярка. Очаквано това не се случи и Иванчев и Димитров се върнаха в следствения арест, който е на територията на затвора. Там е и обвиненият за убийството на Александър Алексиев – Японеца, който бе гард на Очите. Така десет дни след престрелката в ресторант 4YOU, в Слънчев бряг, задържаните, с повдигнати обвинения от групата на Божо Краватам вече са трима – Тодор Славов, Георги Иванчев и Радослав Димитров. А Димитър Желязков преживя три операции, вече е в съзнание, но все още остава с опасност за живота в болницата.