Феноменалната Севда – вегетарианката с невероятен усет за разчитане на рецепти, е новият MasterChef на България. Бургазлийката, която бе откритието във втория сезона на най-обичаното кулинарно шоу, спечели голямата награда от 100 000 лева и сърцата на публиката.

Способността на Севда съвършено да готви месо без да опитва, страстта ѝ да експериментира и отличните кулинарни познания ѝ донесоха първото място в състезанието. За тристепенното си меню тя получи признанието на шефовете Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев. Севда представи изтънчено предястие, украсено с ядливи цветя, за основно заложи на патица със сос от вишни, а авторският десерт - деконструиран чийзкейк, я изстреля в орбита. Комбинацията между различни текстури – хрупкаво, меко, течно, както и балансът между вкусовете я направи безапелационен победител.

Много умения показа и нейният опонент Евгени, който също готви съвършено, но феноменът Севда покори кухнята. За да покаже, че е готова за победата вегатарианката дори се престраши да опита парче пилешко. Постъпка, която впечатли журито.

39-годишната Севда е от Бургас. На големия финал тя бе подкрепяна от съпруга си и нейните родители, които я поздравиха чрез видеомост. Бургазлийката впечатли не само със съвършеното си готвене, но и с топлото си и изключително мило отношение към останалите играчи.

Браво, Севда!