Созопол очаква чудо за остров Свети Иван в библиотеката на Вселенския патриарх

img
Общинските съветници в Созопол днес гласуваха общината да поеме стопанисването на остров Свети Иван, кметът Рейзи каза, че иска бързо да подготви документите

Ще пратя общински служители при кмета на Бургас Димитър Николов за опит как по-бързо да си вземем острова, каза градоначалникът Панайот Рейзи

Созопол очаква грандиозни нови открития за историята на остров Свети Иван, които да открие в библиотеката на Вселенския патриарх, съобщи кметът на морската община Панайот Рейзи. Както съобщихме, Общинският съвет днес гласува да поиска за стопанисване острова, като този път най-голямата надежда за успешен изход от процедурата е обещание, дадено от премиера Бойко Борисов преди изборите, че островът ще бъде общински, ако Панайот Рейзи спечели изборите (ВИЖ ТУК).

Изпратих вече писмо, за да влезем в библиотеката, за да разберем още история. Очаквам нещо грандиозно, каза градоначалникът.

За възстановяване на манастира на острова е създадена и фондация, в която участват редица бизнесмени, сред които и Стефан Шарлопов.

Кметът Рейзи заяви, че след влизане в сила на днешното решение на Общинския съвет ще изпрати свои служители при кмета на Бургас Димитър Николов за обмяна на опит, тъй като Бургас вече стопанисва остров Света Анастасия, който се превърна в туристическа атракция.

„Искам да видя как е била подготвена тяхната преписката, може би нещо пропускаме. Чакам да излезе решението и ще пратя моите служители да стиковаме по-бързо нещата“, добави Рейзи.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Вал
    2016-05-27 21:09:18

    Инициативите на общините са за приветстване, но специално за този господин, понастоящем кмет на Община Созопол резервите към него трябва да са особени. Нещо гнило се набива на очи в този човек- тарикатщина, тотална забрава на задълженията от него и от съвета като цяло към другите населени места в общината. Не зная с какво образование е, но каквото и да е то най- много ще му отива докторат по хитруване.

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас