Стартът на баловете в Бургас ще бъде даден тази вечер, когато ще празнуват абитуриентите от 17 от общо 24 училища в общината.

Пунктовете, на които ще се събират абитуриентите - пл. "Тройката", КЦ "Морско казино", Флората, Пантеона и в дворовете на учебните заведения, също ще бъдат подсигурени от представители на бургаската полиция, жандармерията и общинска дирекция УКОРС.

За по-голяма безопасност на 24 май за един час от 18 часа ще се затвори ул. "Дунав", тъй като тогава ще се събират абитуриентите от ПГ по мехоноелектротехника и електроника. Затворена за движение ще бъде и ул. "Адам Мицкевич" от страната на ПГ по транспорт.

За 24 и 25 май ще има нова организация на движението и още затворени за автомобили улици.

Мобилни камери ще снимат нарушения по пътя Бургас-Слънчев бряг. Мобилни полицейски екипи ще има, както в Бургас, така и по пътя за Слънчев бряг. По цялото трасе ще има засилено присъствие на патрули на "Пътна полиция" и мобилни патрули, които ще се движат в самата колона от автомобили на абитуриентите. Най-концентрирано полицейско присъствие ще има на изхода на Бургас в посока Слънчев бряг, на Поморие и Ахелой. В курортния комплекс също ще има служители на "Пътна полиция", жандармерия и полицаи от РПУ - Несебър.