Новото рибарско пристанище е изключително важен за нас проект, не само, за да съхраним рибарството като поминък, но и заради това, че на всички е ясно, че там, където има ново пристанище има и нов икономически тласък на града. Това каза кметът на Поморие Иван Алексиев по време на откриването на новата гордост на морския град, което дойдоха да видят стотици поморийци. На церемонията присъства и премиерът Бойко Борисов (ВИЖ ТУК).

„Съоръжението е на стойност 11,5 млн. лева, като финансирането от програмата за развитие не сектор Рибарство. То е предназначено за 112 лодки, 8 кораба и това е първи етап. Прокетът го изстрадахме, много хора застанаха зад него“, каза кметът Алексиев.

Бойко Борисов със задоволство отбеляза, че помни как преди години на същото място преди 3 години е имало само камъни, а днес- прекрасно съоръжение. Той връчи част от лентичката, която преряза на кмета на Созопол Панайот Рейзи и шеговито каза, че скоро Рейзи и Алексиев ще спорят кое рибарско пристанище е по-хубаво. След 15 дни предстои откриването и на рибарското съоръжение в Черноморец.