Нова предизвикателство поставя Бургас пред авантюристите. „На лов за съкровища“ е най-новата инициатива, която се организира в Общината. Проектът е част от комуникационната кампания „Европа в моя регион” на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия. В Бургас от днес ще бъдат поставени специални постери, а участниците в надпреварата ще трябва да открият плаката, да снимат шифровано изречение, изобразено на постера, да сканират с мобилното си устройство поставения там QRкод. След това ще трябва да посетят страницата, към която води кода. Там те ще намерят ключа към решаването на ребуса и ще се регистрират за участие.

Организаторите дадоха и жокер – постерът в Бургас ще бъде поставен на място с изглед до Черно море – близо до Морското казино. Какво е съкровището засега остава загадка. Но голямата награда е пътуване до европейска столица. Паралелно в Бургас, кампанията „На лов за съкровища” тече и в София.

Повече информация, както и подробните условия за участие в инициативата са достъпни на адрес: http://ec.europa.eu/regional_policy/treasurehunt/#/treasure-hunt/