Десетки млади хора откликнаха на призива на моторджиите, които в 12 часа днес организираха благотворителна акция за Тани, като се събраха до „Гъбката”.

Имало е дори шофьори, които са отбивали от пътя си, за да дарят средства за лечението на 8-годишната Тани. Най-активни в даряването са били предимно млади хора, заяви Таньо Танев, президент на бургаския клуб Black sea Hooligans MC и инициатор на акцията.

Около 10 членове на клуба, заедно със семействата и децата си паркираха моторите си пред „Гъбката” днес. Те поставиха транспарант, с призив и информация за това как може да се помогне на Тани, както и кутия за дарения. Самите рокери разясняваха на преминаващите граждани как могат да помогнат на момиченцето. Тъй като кутията вече е почти пълна, събраните средства бяха предадени на майката на малката Тани - Славена Сурчева около 14.40 часа.

Във вторник предстои благотворителен концерт за набиране на средства за операцията на Тани, в сградата на Държавната опера, с начален час 19.00 ч. Той ще бъде открит от Тони Димитрова. Цената на билетите е 10 лв.