Търсят се доброволци за охрана на животните в приюта, откъдето беше отмъкнато и после зверски убито кучето Лили. Историята с четириногото потресе цяла България, а кадрите от раните й бяха потресаващи. Инициативата за охрана на района е на членоветен а ОЗБГ.

„Приютът, който се намира в Меден рудник, неколкократно е подложен на атаки от неизвестни олигофрени. Режат оградата, хвърлят камъни по животните и т.н. Всякаква граница беше премината, когато преди известно време са измъкнали едно кученце от клетката. Измъкнали са го с някаква примка и са го обезобразили.

Ние от ОЗБГ от около седмица правим всяка вечер разходки, като се разделяме на две групи. Първата е от 23:00-02:00, а втората от 02:00-05:00 часа. Една група е от 3-4 човека. Ако видим нарушител, звъним на 112. Целта е да има човешко присъствие, докато инсталират камери. Още 2-3 седмици ще са нужни такива разходки“, заявиха от ОЗБГ.

Те призовават всеки един гражданин, който има желание и възможност, да помогне като се включи в обходите като на вечер са необходими 8 души и два автомобила.