Афганистански бежанци са задържани за сексуално малтретиране на 14-годишно момче в германския град Делбрюк, близо до Кьолн. Това съобщава германският „Focus”. Инцидентът станал в закрит басейн. Момчето плувало, заедно със свой 11-годишен приятел. После се насочило към душовете. След като се изкъпало и отишло в съблекалнята, се оказало притиснато в ъгъла от двама афганистанци. Единият от тях бил на 20, а другият - на 25 години. Двамата го принудили да ги задоволи орално един след друг.

Когато това се е случило, 11-годишното момче, което придружавало пострадалото, е успяло да се скрие.

Спасителите, работещи в басейна, са научили за инцидента още тогава и са успели да задържат двамата насилници. В момента те са задържани и предстои да им бъдат повдигнати обвинения в опит за изнасилване на дете.

Кметът Вернер Пайтц обаче не възнамерява да забрани на бежанците да посещават басейните. „Това не е решение за Делбрюк”. И подчерта, че достъпът ще бъде ограничен единствено за извършителите.

За увеличаване на сигурността в басейна градоначалникът предложи алтернативно решение - да бъдат наети още служители, а и да бъдат проведени обучения, за да може персоналът да предотврати подобни рискови ситуации.

Планира се да се инсталират и паник бутони, чрез които да се подава сигнал за помощ, а и да се сложат още камери за видеонаблюдение.