Похитителят на египетския самолет поискал среща с бившата си жена - кипърка. Това съобщава гръцкото издание "Прото темо".

Вестникът твърди, че властите в Кипър са намерили жената, която се казва Марина Парасху, и са я повикали на летището, посочва „Dnes.bg”.

По-рано днес световните информационни агенции съобщиха, че пътнически самолет на авиокомпания EgyptAir, изпълнявал вътрешен полет от Александрия за Кайро, бе отвлечен около 8,30 ч. тази сутрин и беше принуден да кацне на летището в Ларнака, Кипър. П о непотвърдени информации, огласени по-рано, похитителят носел колан с експлозиви и заплашил, че ще ги взриви, ако бъде предприет опит да бъде неутрализиран.

Според свидетели мъжът хвърлил на летището в Ларнака писмо, написано на арабски, което настоял да бъде предадено на бившата му съпруга, предаде Ройтерс.

Похитителят е египетският гражданин Ибрахим Самаха, на възраст около 50 години, който работел като преподавател в университета в Атланта (САЩ). Поискал преводач и политическо убежище в Кипър.

Телевизия Ал Арабия съобщи, че на борда на отвлечения самолет няма взривни вещества.

Египетската служба за гражданска авиация съобщи, че преговорите с похитителя са осигурили освобождаването на всички хора на борда с изключение на няколко чужденци и екипажа. Според гръцката агенция АНА-МПА сред освободените са и двама митрополити от Александрийската патриаршия.