Преди броени минути полицаи изнесоха на носилка барикадиралия се в продължение на повече от 23 часа бивш полицай Петър Коджейков.

Решаваща роля за убеждаването му да напусне стаята, в която той се беше заключил, е изиграла неговата кумица Ирина и нейният съпруг. Двамата били докарани, за да осъществят контакт с барикадиралия се мъж, съобщи Стандарт нюз.

Първоначално той не могъл да разпознае кумеца си, но когато видял Ирина започнал да води разговор и склонил да се предаде.

"На моменти Петър беше изключително адекватен, в други не. Очивдено говорим за психически проблем. За нас важното беше в целия инцидент да няма жертви", заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

Досега бившият полицай Петър Коджейков не е бил регестриран в психиатрично заведение.

Припомняме, че психично болният мъж се барикадира в дома си, намиращ се в столичния квартал "Стрелбище". Това се случи вчера привечер.

По-рано той стреля по полицаи, които се опитаха да преговарят с него, а след това неговата жена Наташа беше успешно извадена на носилка от апартамента на барикадиралия се.

МВР има информация, че мъжът притежава две бойни незаконни оръжия, макар че през 2006-та година е предал пистолет, който му е зачислен законно. Човекът отдавна е с психически проблеми и въпреки това притежава оръжие.

69-годишният мъж стреля по дъщеря си, а след това се барикадира в жилището си, в което се намира и трудно подвижната му съпруга. Жената, която успява да избяга, подава сигнал в полицията, а малко по-късно на място пристигат екипи на Столичната полиция. Продължава блокадата в района на улица "Орехова гора". Мястото е отцепено от полицията, отряд на баретите и СДВР, в момента там е цялото професионално ръководство на МВР, с изключение на министър Бъчварова.