Лудият подпалвач Димитър Тенев-Тенката днес отново вдигна на крак десетки жители на блок 68 в бургаския ж.к. „Славейков“. Той запали апартамента си на 4-тия етаж. Пламъците от жилището му стреснаха съседите му. Апартаментът е превърнат в черна руина. Пожарникарите потушиха пламъците, но това не успокоява жителите на блока.

„Този човек е опасен, всеки момент може да ни взриви буквално. Неговото присъствие тук е истинска заплаха за нас. Вече години не може да се намери институция, която да го прибере за лечение“, коментираха уплашени бургазлии пред "Бургас инфо".

Преди две години Тенката предизвика огромен пожар в блока и истинска паника, като отново запали жилището си. Тогава пламнаха 4 апартамента, десетки семейства бяха евакуирани от домовете си.

Димитър Тенев е психичноболен. Съседите му разказват, че си отдъхват от него, когато е приет за лечение. Това обаче се случва твърде рядко и за кратко време, след което екшъните, които той предизвиква, започват отново. Днес той е бил извън жилището си, когато избухнал пожара. Жители на блока са го забелязали да се разхожда пиян в намиращия се в близост парк.