Областният информационен център в Бургас откри с пресконференция поредна национална инициатива на мрежата от 28 центъра, под наслов „Успешни заедно“.

Целта на тазгодишната кампания е да популяризира постигнатото от българския бизнес с помощта на европейското финансиране и да запознае възможно най-голям кръг от заинтересовани лица с новите възможности по програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

В рамките на инициативата ще се проведат „Дни на отворени врати“ в предприятия, които вече имат реализиран проект с европейски средства. Там представителите на бизнеса ще разкажат на заинтересованите страни как се е подобрила работата им.

Ще се осъществяват срещи и с фирми, които нямат опит в изпълнението на проекти. На срещите те ще бъдат запознати с актуалните възможности, които предлагат Оперативните програми през периода 2014-2020 г.

Във Фейсбук страницата на Областен информационен център – Бургас ще бъде обявен конкурс за „Най-успешен бизнес проект в област Бургас“, на който всяка фирма ще може да представи един от своите проекти с европейско финансиране.

По време на инициативата се планират няколко трудови борси, в които търсещите работа ще се срещнат с представители на бизнеса, както и ще получат информация от експертите на ОИЦ, свързана с възможностите за европейско финансиране. Борсите ще се осъществят със съдействието на Дирекция „Бюро по труда“ и Кариерен център - Бургас.

Кампанията „Успешни заедно“ ще завърши на 9 май – Деня на Европа с голям концерт, по време на който ще бъдат отличени финалистите в надпреварата за „Най-успешен бизнес проект в област Бургас“.