8 години лишаване от свобода при първоначален общ режим, поиска прокуратурата за шофьора на камион Мариан Ламбов. На 25 април миналата година той прегази 29-годишната Ина Симеонова на пешеходна пътека близо до хипермаркет „Билла”. Защитникът на шофьора адв. Росен Кожухаров от своя страна поиска наказанието да е в размер на 3 години.

„Шофьорът въобще не разбра, че е блъснал жената. Тя се удари в бронята, отскочи два пъти върху нея и мина точно между двете предни гуми. Ако всичко беше спряло дотам, щеше да оцелее, но тялото й се удари в диференциала и започна да буксува под камиона. Гледката беше страшна – тялото й се удряше ту в земята, ту в камиона и накрая мисля, че отхвърча под задните гуми. Когато самосвалът спря жената още беше жива, опита се да се надигне, но травмите й бяха жестоки”. Това е разказът за жестокия инцидент на очевидец, който сигнализира в BurgasInfo минути след катастрофата.

Днес в съдебната зала шофьорът Мариан Ламбов каза, че съжалява за случилото се и посочи, като причина за катастрофата маркировката на пътя.

Прокуратурата поиска шофьорската книжка на Ламбов да бъде отнета за тригодишен срок.