СОУ „Константин Петканов“ е едно от четирите училища в комплекс „Меден рудник“ и през последните години интересът към него се повиши. Сградата е строена преди десетилетия, но в момента изглежда като нова. Тя е санирана изцяло, а старите дървени дограми са сменени с нови ПВЦ профили.

Наскоро силна буря нанесе множество поражения в цял Бургас. Поривите на вятъра събориха дървета и части от външни конструкции на сгради. При стихията беше увредена едната стена на училището, но изолацията беше възстановена в кратки срокове.

„Ремонтът беше извършен изцяло за сметка на фирмата изпълнител, тъй като обектът все още е в гаранция. Възстановителните дейности по никакъв начин не попречиха на учебния процес. Сега сградата отново изглежда добре. От нанесените поражение не са останали никакви следи, не личи, че е извършван ремонт“, обясни инж. Георги Пеев – инвеститорски контрол на обекта.

През последните години заявките за записване в първи клас в СОУ „Константин Петканов“ са се увеличили. Това показва и системата за електронно записване, която Община Бургас създаде за удобство и улеснение при подаването на документи. Родителите обясняват своите предпочитания към това училище с добрите условия, в които се възпитават децата.

„Тази година нашата дъщеря е в първи клас. Преди да я запишем в училище, ние внимателно проучихме какво предлагат учебните заведения в „Меден рудник“. Спряхме се на „Константин Петканов“, защото стаите са обновени и уютни. Сградата беше санирана, има нова дограма и изглежда много добре. Освен при добри учители, за мен е важно детето ми да учи и в добри условия”, казва Пламена Стоянова, която е майка на дете в първи клас.

Община Бургас има проект за ремонт на районната отоплителна централа в “Меден рудник”, която обслужва СОУ "Константин Петканов", ОУ "Елин Пелин" и ОДЗ № 1 "Морска звезда". Очаква се ремонтните дейности да започнат тази пролет и да приключат преди началото на учебната година през септември. Реконструкцията на районната централа ще осигури по-добро отопление на хиляди деца и в същото време ще намали разходите за енергия.