От утре времето в цялата страна се влошава, като за Бургаска област също е обявен жълт код за снеговалеж. Още през декември миналата година Община Бургас предупреди почистващите фирми да имат готовност за действие при всякакви условия. 40 машини, 150 тона сол и 250 тона луга има на разположение консорциум "Титан" за поддържането на улиците в града при снеговалеж.
За общинската пътна мрежа и кварталите се грижи фирма "Чистота". Дружеството разполага с 20 специализирани машини, 150 тона сол и 250 тона пясък, с които да обезпечи нормалното придвижване при влошаване на метеорологичните услови.
Предвидено е при извънредна обстановка да бъдат мобилизирани още машини и персонал.
220 машини, от които 5 роторни снегорина, ще се грижат за разчистването на републиканските пътища. При необходимост високопроходима техника на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.
При интензивен снеговалеж и усложняване на обстановката общинското предприятие "Транспорт" ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците.